Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013


Αλτσχάιμερ: εργαλείο πρώιμης διάγνωσης από Έλληνες ερευνητες

Το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ σχεδίασαν Έλληνες ερευνητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για το πρώτο εργαλείο διάγνωσης της νευροεκφυλιστικής νόσου που αναπτύσσεται παγκοσμίως.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πριν ένα χρόνο οι ερευνητές ανακάλυψαν τον μηχανισμό που εξηγεί μία σειρά δυσλειτουργιών στην εσωτερική μεμβράνη των μιτοχονδρίων, επηρεάζοντας την ποσότητα και την λειτουργία των κυτταρικών αυτών οργανιδίων, που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Συνεχίζοντας την έρευνα και μελετώντας περαιτέρω τις υπεραγώγιμες ιδιότητες των μιτοχονδριακών μεμβρανών, οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν τους δείκτες εκείνους που οδηγούν στην πρώιμη διάγνωση της νόσου.
Ανάμεσα στους δείκτες περιλαμβάνεται και η πρωτεΐνη Q, ενώ διαπιστώνεται ότι οι αυξημένες συγκεντρώσειςψευδαργύρου και χαλκού μπορούν να διευκολύνουν τις βλάβες από την ηλεκτρική θρόμβωση, που προκαλεί την άνοια.
Παρά το γεγονός ότι ελληνικές και ξένες φαρμακευτικές βιομηχανίες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη έρευνα.
Παγκοσμίως πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από Αλτσχάιμερ.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη Γερμανών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μαγδεμβούργου, το ελληνικό τσάι του βουνού έχει θαυματουργές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση της νόσου.(Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)
Ειδικότερα, η χορήγηση τσαγιού του βουνού σε ποντίκια για 25 μέρες περιόρισε οιδήματα στον εγκέφαλο κατά 80% περίπου.
«Η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού του βουνού για έξι μήνες συμβάλλει σε υποχώρηση των συμπτωμάτων στα επίπεδα που ήταν εννέα μήνες πριν και κατόπιν σταθεροποιεί την κατάσταση του ασθενούς» τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Γενς Πάνκε.
Στόχος των ερευνητών είναι η παρασκευή ενός φαρμακευτικού σκευάσματος από ελληνικό τσάι του βουνού και συγκεκριμένα από την ποικιλία sideritis scardica που συναντάται στην Μακεδονια.πηγη econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού
Η συσκευασία των προιόντων μας

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού (Organic Farm - Herbs,George Zavos)

Από το 1999 ξεκινήσαμε και παράγουμε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στον τόπο μας. Είμαστε μια οικογενειακής μορφής επιχείρηση. Όλα τα φυτά μας καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τα προϊόντα που παράγουμε είναι:


Τσάι του βουνού, ρίγανη, λεβάντα, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, χαμομήλι,και αυτοφυή αγριομέντα, δάφνη, βάλσαμο, θυμάρι, δυόσμο, τσουκνίδα και τίλιο


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 834/2007 ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΩ

Γεώργιος Ζαβός (George Zavos)

Ομβριακή, Δομοκού (Omvriaki,Domokoy)

Ν.Φθιώτιδας (N.Fthiotidas)
T.K 35010

Ελλάδα , Greece.

Στέλνουμε τα προϊόντα μας στην πόρτα σας
σε όλη την χώρα ταχυδρομικά με αντικαταβολή.
Από τώρα και σε ιδιώτες με curier
για παραγγελίες, τηλεφωνικά ή με mail

επικοινωνία

2232031453

6974810122

Email zavosg.bio@gmail.com