Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σκόρδο


Το σκόρδο είναι ένα από τα παλαιότερα φαρμακευτικά φυτά. Η ύπαρξή του έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση των ασθενειών της καρδιάς, την μείωση της πίεσης αλλά και με την καταπολέμηση του κρυολογήματος! 

Οπότε τέρμα τα φάρμακα! Καταναλώστε σκόρδο! 

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου δεν είναι κάτι νέο. Σανσκριτικά κείμενα, αναφέρουν την ύπαρξη και χρήση του στη Ινδία, πριν από 5000 χρόνια. 

Οι Κινέζοι επίσης, χρησιμοποιούν το σκόρδο, εδώ και 3000 χρόνια ως φάρμακο! Μπορεί ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ 1928, να ανακάλυψε την πενικιλίνη, το σκόρδο όμως κατέχει την πρώτη θέση ως το ποιο αρχαίο φάρμακο! 

Αρκεί να αναφέρουμε πως στο Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, οι γιατροί των «Συμμαχικών» δυνάμεων, χορηγούσαν σε κάθε στρατιώτη, μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα. 

Τους ανάγκαζαν να την καταπιούν όπως ένα χάπι! Βέβαια γνώριζαν την πολύτιμη φαρμακευτική δύναμη του σκόρδου. 

Που κάνει καλό το σκόρδο λοιπόν;

Βασικά, το σκόρδο, κάνει μόνο καλό! 

Βέβαια, όλη η σύγχρονη έρευνα έχει επικεντρωθεί στην ιδιότητα του σκόρδου, να ελαττώνει την χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση. 

Επίσης, προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές παθήσεις. 

Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα, ότι το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία θρόμβων στα αγγεία μας! 

Τακτική κατανάλωση ομού σκόρδου, τονίζουν οι επιστήμονες, δημιουργεί έναν «μανδύα» προστασίας ενάντια σε μικρόβια και ιούς! 

Η αντιβακτηριδιακή του δράση ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα κατά την διάρκεια ενός λοιμώδους πυρετού στην Αγγλία. 

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτοί που καταναλώνουν σκόρδο, ακόμα και εάν αρρωστήσουν, θα είναι σε θέση να ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα από αυτούς που δεν καταναλώνουν! 

Μια σκελίδα σκόρδου την ημέρα , καλύπτει τις ανάγκες του σώματος μας σε βιταμίνες Α, Β, Γ , καθώς και ένα ευρύ φάσμα ανόργανων συστατικών, όπως το μαγνήσιο, σελήνιο, ιώδιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. 

Στον αντίποδα, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους καούρες ή μετεωρισμούς. Για αυτόν τον λόγο, τα φαρμακεία έχουν συμπληρώματα διατροφής από σκόρδο, το οποίο σε ένα δισκίο, σας υπερκαλύπτει σε ανάγκες, αποφεύγοντας έτσι την έντονη μυρωδιά! 

Σκόρδο και μαγειρική

Τέλος, όσον αφορά την μαγειρική, καλό θα ήταν να μην το αφήνετε να βράσει ή να ψηθεί πολύ, γιατί χάνει τα συστατικά του. Πέντε λεπτά πριν τραβήξετε το φαγητό από την φωτιά, προσθέστε όσο σκόρδο θέλετε! 

Παρά την άσχημη μυρωδιά του, τοσκόρδο είναι ένα πολύτιμο φάρμακο. Εάν καταφέρουμε και το βάλουμε στην διατροφή μας 3-4 φορές την εβδομάδα, θα έχουμε πάντα ενισχυμένη την άμυνα του οργανισμού μας!

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Γανόδερμα

Picture
Γανόδερμα ένα θαυματουργό βότανο:

Το μυστικό για την πραγματική επιτυχία είναι η καλή υγεία. Όπως λέει και η παροιμία "Η υγεία είναι πλούτος, ναι! Πράγματι, είναι αλήθεια. Κανείς δεν μπορεί να είναι επιτυχής εάν η υγεία τίθεται σε κίνδυνο.

Καθημερινή άσκηση, μια καλή διατροφή, υγιεινό τρόπο ζωής, φυσικό συμπλήρωμα, και η ειρήνη του μυαλού μπορεί να σας κρατήσει σε καλή κατάσταση και να διατηρήσει την ισορροπία του σώματός σας.

Σήμερα, η σύγχρονη ιατρική έχει πετύχει σε πολλές διαταραχές στο σώμα μας, αλλά κανένας από την ιατρική επιστήμη δεν βρήκε σήμερα ένα σύστημα που εμποδίζει τις θανατηφόρες ασθένειες. Ένα σύστημα πρόληψης που είναι καθαρά φυσικό και ευπροσάρμοστο για όλες τις συνθήκες και όλα τα συστήματα του σώματος.

Υπάρχουν πλέον εκτεταμένες έρευνες σε βότανα ως πηγή πρωτογενούς πρόληψης και υγιή φυτικά και βιολογικά προϊόντα διατροφής έχουν τώρα λάβει το προβάδισμα στο σύστημα προληπτικής. Ο βασιλιάς των Βοτάνων γνωστό ως Ling zhi στην Κίνα και Reishi στην Ιαπωνία πλέον έχει ευρέως ερευνηθεί από πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Σήμερα, το  Ling zhi είναι ακόμα ευρέως σεβαστός ως πολύτιμο συμπλήρωμα της υγείας και της φυτικής ιατρικής σε όλο τον κόσμο.

Οι μελέτες του Γανοδέρματος κυρίως διεξάγονται στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις θεραπευτικές και θρεπτικές αξίες του εν λόγω βοτάνου.


Σχετικά με το Γανόδερμα (Ling zhi ή Ganoderma Lucidum)


Ling zhi (Γανόδερμα) είναι μία μορφή όνοματος του μανιταριού Ganoderma Lucidum που έχει παγκόσμια διανομή και στις δύο τροπικές και εύκρατες γεωγραφικές περιοχές, η οποία περιλαμβάνει τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία. Έχει χρήση σε παραδοσιακά βοτανοθεραπευτικά φάρμακα ως φυτικό φάρμακο για περισσότερο από 2.000 χρόνια, καθιστώντας το ένα από τα παλαιότερα μανιτάρια που είναι γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική.

Στα Κινέζικα η λέξη Ling zhi σημαίνει "βότανο της πνευματικής δύναμης» ή αλλιώς περιγράφεται ως "μανιτάρι της αθανασίας".



Επειδή το Γανόδερμα δεν έχει γνωστές απειλητικές παρενέργειες , έχει μια καλή φήμη στην Ανατολή ως την απόλυτη φυτική ουσία. Μερικές ενδεχόμενες ήπιες παρενέργειες του, είναι η ξηρότητα των ρινικών κοιλοτήτων, του στόματος και του λαιμού, καθώς και ήπια στομαχική διαταραχή. Ωστόσο, οι επιπτώσεις αυτές αποφεύγοται με τη διακοπή της χρήσης του μανιταριού για ένα μήνα μετά τη λήψη του για τέσσερις μήνες, και στη συνέχεια λαμβάνοντας το και πάλι για τέσσερις μήνες, και ούτω καθεξής.

Στην ιστορία, το φαρμακευτικό κινέζικο βιβλίο 2000 χρόνων του Shen Nong "Herbal Classic" το Γανόδερμα κατηγορείται ως Lingzhi Superior (το ανώτατο Γανόδερμα), το πιο αποτελεσματικό βότανο για πολλές ασθένειες που είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση και αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος.


Φαρμακευτικές ιδιότητες


Επιστήμονες ανακάλυψαν 252 ενεργά συστατικά ευεργετικά και απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για μια προσαρμοστική, η οποία προσφέρει τεράστια οφέλη στο ανθρώπινο σώμα, χωρίς καμία παρενέργεια.

Τα δύο κύρια συστατικά του:


Γερμάνιο, το οποίο μπορεί να προωθήσει την κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να αυξήσει την ικανότητα απορρόφησης οξυγόνωσης του σώματος, και να κρατήσει αρκετό οξυγόνο στο σώμα.

Πολυσακχαρίτες
, αυξάνει τον αριθμό των αντισωμάτων που βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.Λόγω της παρουσίας πολλών φαρμακευτικών ιδιοτήτων, όπως πολυσακχαρίτες, γερμάνιο, εργοστερόλης, κουμαρίνη, μανιτόλη, λακτόνες, αλκαλοειδή, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα και τριτερπένια, το Γανόδερμα μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία ή την πρόληψη των ασθενειών.


ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ


1. Χαμηλώνει τη χοληστερόλη στο αίμα

2. Βελτιώνει  και ρυθμίζει τον μεταβολισμό του σώματος

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

4. Καταστέλλει τα καρκινικά κύτταρα

5. Αποτρέπει τη Βρογχίτιδα

6. Χρησιμοποιείται για την καρδιαγγειακή θεραπεία

7. Ενισχύει το αναπνευστικό σύστημα

8. Θεραπεύει την ηπατίτιδα

9. Συμβάλλει στην αντρική ανικανότητα

10. Υποστηρίζει τις χημειοθεραπείες

11. Βελτιώνει το περιβάλλον του αίματος και ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα

12. Καταπολεμά την κούραση

13. Λειτουργεί κατά της υψομετρικής ασθένειας

14. 
Αποτοξινώνει το συκώτι και οξυγονώνει το αίμα

15. Προστατεύει το ήπαρ

16.
 Ενεργοποιείται κατά των καρκινικών όγκων

17.
 Έχει αντι αλλεργική και αντιφλεγμονώδη δράση

18.
 Έχει αντι-ιικές ιδιότητες

19. Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα δίνοντας άμεσα αποτελέσματα σε διαβητικούς

20. Προσφέρει αντιμυκητιασικά αντισώματα ενώ απομακρύνει τους μύκητες

21. Επαναφέρει τα επίπεδα χοληστερίνης σε φυσιολογικά επίπεδα

22.
 Έχει αντιπαρασιτική αλιλλεπίδραση

23.
 Ρυθμίζει σε υπερτασικούς-υποτασικούς την πίεση του αίματος σε φυσιολογικές τιμές

24. Σταματάει και διώχνει τη ναυτία

25.
 Μειώνει και αποτρέπει τους εμετούς ενώ βελτιώνει την πέψη

26.
 Απομακρύνει την στοματίτιδα και άλλες ασθένειες της στοματικής κοιλότητας

27.
 Καταπραϋνει τον πονόλαιμο

28. Βελτιώνει τα συμπτώματα της ανορεξίας και βοηθάει στην απώλεια βάρους ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό

29. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

30. Καταπολεμά το στρες

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού
Η συσκευασία των προιόντων μας

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού (Organic Farm - Herbs,George Zavos)

Από το 1999 ξεκινήσαμε και παράγουμε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στον τόπο μας. Είμαστε μια οικογενειακής μορφής επιχείρηση. Όλα τα φυτά μας καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τα προϊόντα που παράγουμε είναι:


Τσάι του βουνού, ρίγανη, λεβάντα, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, χαμομήλι,και αυτοφυή αγριομέντα, δάφνη, βάλσαμο, θυμάρι, δυόσμο, τσουκνίδα και τίλιο


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 834/2007 ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΩ

Γεώργιος Ζαβός (George Zavos)

Ομβριακή, Δομοκού (Omvriaki,Domokoy)

Ν.Φθιώτιδας (N.Fthiotidas)
T.K 35010

Ελλάδα , Greece.

Στέλνουμε τα προϊόντα μας στην πόρτα σας
σε όλη την χώρα ταχυδρομικά με αντικαταβολή.
Από τώρα και σε ιδιώτες με curier
για παραγγελίες, τηλεφωνικά ή με mail

επικοινωνία

2232031453

6974810122

Email zavosg.bio@gmail.com