Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012


Πιπερόριζα η θαυματουργή

Τα αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, όπως η πιπερόριζα είναι μερικά από τα πιο ισχυρά «διατροφικά όπλα» που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση των φλεγμονών.
Οι φλεγμονές προκαλούν ή συμβάλλουν αρνητικά στην παχυσαρκία, το διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τη νόσος του Alzheimer και πολλούς τύπους καρκίνου, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Nutrition in Clinical Practice».
Το ginger, γνωστό στην Ελλάδα ως πιπερόριζα είναι μια «σούπερ-τροφή» που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην παραδοσιακή ιατρική της Ασίας, λόγω της καταπληκτικής του γεύσης και των σημαντικών ωφελειών για την υγεία.
Το ginger περιέχει δεκάδες ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές, τα λεγόμενα gingerols. Γιαπωνέζοι ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Medicinal Food» στην οποία ανέφεραν ότι το κόκκινο ginger (Zingiber) χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική της Ινδονησίας ως παυσίπονο για την αρθρίτιδα.
Περαιτέρω μελέτες κατέληξαν συμπέρασμα ότι το εκχύλισμα του ginger αποτρέπει τη δράση των γονιδίων που συμβάλλουν στην εμφάνιση φλεγμονών.
Το ginger περιέχει περισσότερα από 400 χημικά ενεργά συστατικά και χρησιμοποιείται κατά παράδοση για την αντιμετώπιση των πόνων στο στομάχι και των στομαχικών διαταραχών. Μπορεί να προστατεύσει το στομάχι από το έλκος και πολλά από τα συστατικά του καταπολεμούν τα παράσιτα.
Σύμφωνα με έρευνες βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της ναυτίας και των κεφαλαλγιών.
πηγή.medical news





Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Αγριάδα



Αγριάδα, ένα παρεξηγημένο βότανο με θαυματουργές ιδιότητες

Πρόκειται για ένα ευρύτατα διαδεδομένο βότανο όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και στα περισσότερα μέρη του Βόρειου Ημισφαιρίου. Φυτρώνει σχεδόν παντού, ακόμα και σε μεγάλα υψόμετρα και πολλαπλασιάζεται πάρα πολύ γρήγορα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αγρότες "αντιπαθούν" την αγριάδα, μιας που εισχωρεί στις καλλιέργειες και εξοντώνεται δύσκολα. Το ίδιο εξάλλου κάνει και στους κήπους.

Παρόλα αυτά όμως, η αγριάδα διαθέτει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα φαρμακευτικό βότανο για το οποίο σπάνια έχουν αναφερθεί παρενέργειες. Είναι διουρητικό και αντιφλεγμονώδες  ενώ βοηθά σε παθήσεις του στομάχου, του συκωτιού και των νεφρών.
Είναι εκπληκτικό επίσης, το γεγονός ότι η αγριάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους:
  • ως αφέψημα
  • ως έγχυμα
  • ως ψωμί αν αλευροποιηθεί
  • ως μπύρα αν ζυμωθεί μαζί με κριθάρι
  • ως οινόπνευμα αν ζυμωθεί και αποσταχθεί
Ίσως μετά από όλα αυτά, να δείξουμε μεγαλύτερη συμπάθεια στο ταπεινό αυτό βότανο..
πηγη. βοτανα-χρησιμες συμβουλες

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού
Η συσκευασία των προιόντων μας

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού (Organic Farm - Herbs,George Zavos)

Από το 1999 ξεκινήσαμε και παράγουμε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στον τόπο μας. Είμαστε μια οικογενειακής μορφής επιχείρηση. Όλα τα φυτά μας καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τα προϊόντα που παράγουμε είναι:


Τσάι του βουνού, ρίγανη, λεβάντα, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, χαμομήλι,και αυτοφυή αγριομέντα, δάφνη, βάλσαμο, θυμάρι, δυόσμο, τσουκνίδα και τίλιο


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 834/2007 ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΩ

Γεώργιος Ζαβός (George Zavos)

Ομβριακή, Δομοκού (Omvriaki,Domokoy)

Ν.Φθιώτιδας (N.Fthiotidas)
T.K 35010

Ελλάδα , Greece.

Στέλνουμε τα προϊόντα μας στην πόρτα σας
σε όλη την χώρα ταχυδρομικά με αντικαταβολή.
Από τώρα και σε ιδιώτες με curier
για παραγγελίες, τηλεφωνικά ή με mail

επικοινωνία

2232031453

6974810122

Email zavosg.bio@gmail.com