Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...



Η καλή λειτουργία της καρδιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή πρόσληψη καλής ποιότητας τροφών,...
με την τακτική γυμναστική και ένα γενικότερα υγιεινό τρόπο ζωής.
Εκτός από όλα αυτά, όμως, υπάρχουν ορισμένα φυσικά συστατικά σε διάφορα βότανα που ενισχύουν την προσπάθειά σας για τη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς.
Δείτε μερικά βότανα που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς:
Ρίγανη
Είναι πλούσια πηγή ινών που καταπολεμούν τη χοληστερόλη, ενώ περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και έτσι βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, η ρίγανη καταπολεμάει τη φλεγμονή και προστατεύει την καρδιά από την "κακή" χοληστερόλη (LDL).
Πράσινο Τσάι
Τα κύτταρα που συνθέτουν την εσωτερική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων είναι ευαίσθητα και η κατανάλωση πράσινου τσαγιού βελτιώνει την ανθεκτικότητά τους. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation έδειξε ότι το πράσινο τσάι βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων εντός 30 λεπτών από την κατανάλωσή του! Το πράσινο τσάι έχει επίσης υψηλή συγκέντρωση του αντιοξειδωτικού/φλαβονοειδούς που ονομάζεται ECGC (EpiGalloCatechinGallate).
Σκόρδο
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μίας σκελίδας σκόρδου ημερησίως (το οποίο μεταφράζεται χονδρικά σε 500-1000 mg σε μορφή σκόνης) είναι καλό για να διατηρείται σε υγιή επίπεδα η χοληστερόλη στο αίμα. Παρόμοιες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το σκόρδο ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση. Η τακτική κατανάλωση σκόρδου αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την αθηροσκλήρωση καθώς "μαλακώνει" τις αρτηρίες και διασπά τη χοληστερόλη και το λίπος που προσκολλάται στα εσωτερικά τοιχώματά τους.
Λεβάντα
Το έλαιο από λεβάντα είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Επίσης συμβάλλει στην ενίσχυση των καρδιακών μυών και αυτό με τη σειρά του βελτιώνει τη συστολή και τη χαλάρωση των αρτηριών και των κοιλιών της καρδιάς. Οι καταπραϋντικές του ιδιότητες βοηθούν επίσης στη μείωση της ταχυπαλμίας και της υπέρτασης.
Ginseng
Έρευνες έχουν δείξει σαφή συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ginseng και της μειωμένης αρτηριακής πίεσης, καθώς και του μειωμένου κινδύνου καρδιακής νόσου. Ωστόσο, προτού καταναλώσετε ginseng συμβουλευτείτε το γιατρό σας, επειδή σε ορισμένους ανθρώπους προκαλεί αύξηση της πίεσης.

Πηγή: onmed.gr

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού
Η συσκευασία των προιόντων μας

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού (Organic Farm - Herbs,George Zavos)

Από το 1999 ξεκινήσαμε και παράγουμε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στον τόπο μας. Είμαστε μια οικογενειακής μορφής επιχείρηση. Όλα τα φυτά μας καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τα προϊόντα που παράγουμε είναι:


Τσάι του βουνού, ρίγανη, λεβάντα, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, χαμομήλι,και αυτοφυή αγριομέντα, δάφνη, βάλσαμο, θυμάρι, δυόσμο, τσουκνίδα και τίλιο


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 834/2007 ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΩ

Γεώργιος Ζαβός (George Zavos)

Ομβριακή, Δομοκού (Omvriaki,Domokoy)

Ν.Φθιώτιδας (N.Fthiotidas)
T.K 35010

Ελλάδα , Greece.

Στέλνουμε τα προϊόντα μας στην πόρτα σας
σε όλη την χώρα ταχυδρομικά με αντικαταβολή.
Από τώρα και σε ιδιώτες με curier
για παραγγελίες, τηλεφωνικά ή με mail

επικοινωνία

2232031453

6974810122

Email zavosg.bio@gmail.com