Για όσους έχουν γεννηθεί σε χωριό πριν το 1965 με αυτό το αφιέρωμα ανασύρουμε μνήμες.
Όταν θέλουμε να ψήσουμε φαγητο στον ξυλόφουρνο, αρχίζουμε ανάβοντας την φωτιά
με αρκετά ξερά ξύλα.Για όσους βρίσκονται κοντά σε δάσος με πουρνάρια ακόμη
καλύτερα.Το πουρνάρι ανάβει και χλωρό και αποδίδει άμεσα μεγάλη θερμοκρασία στον
θάλαμο του φούρνου,στη συνέχεια ρίχνουμε και χονδρά ξυλα κατά προτίμηση κλαρί
(βελανιδιά) Στην προκειμένη περίπτωση σήμερα Κυριακή όπως θυμάμαι από τα
παιδικά μου χρόνια στην δεκαετία 1960-1970, πάντα το" καλό"φαγητό της Κυριακής
ήταν κρέας με πατάτες. Εδώ το κρέας είναι χοιρινές μπριζολες, καμιά σχέση με τα
δικά μας κρέατα, από τα δικά μας ζώα τότε. Παρακάτω η συνέχεια του ψησίματος...
Όταν ο θάλαμος του φούρνου "ασπρίσει"και "πέσει"το κάρβουνο είναι έτοιμος. |
Σκορπάμε τα κάρβουνα σε όλο τον φούρνο |
Τοποθετούμε την σχάρα |
Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο για 15-20 λεπτά. |
Ρίχνουμε το ταψί στο φούρνο |
Κλείνουμε τον φούρνο μας |
Μετά απο 1,5-2 ώρες το φαγητό είναι έτοιμο..!!! |
Καλή μας όρεξη !!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου