Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σιδερίτης (τσάι του βουνού) τύπος , βιολογικό κτήμα Ζαβού

Σήμερα παρουσιάζω με φωτό για πρώτη φορά αυτή την ποικιλία σιδερίτη
 Ο συγκεκριμένος τύπος σιδερίτη υπάρχει μόνο στο κτήμα μου
προερχόμενο από  διασταύρωση δυο τύπων σιδερίτη που υπήρχαν εκεί
με δυνατό άρωμα κοντό και χονδρό άνθος και στέλεχος για λιγότερη 
δυνατή απώλεια στην συσκευασία, ιδανικό για ματσάκι.
 Όψιμο στην συλλογή του
μετά απο το sideritis scardica και το sideritis raeseri
                             Επίσης διατηρεί μετά το στέγνωμα το έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα του ,
                             είναι μια καταπληκτική ποικιλία




Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012


Το ελληνικό τσάι του βουνού καταπολεμά το Αλτσχάιμερ, όχι την κερδοσκοπία

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
“Το καλύτερο τσάι φυτρώνει στα ψηλά βουνά” λέει μια κινέζικη παροιμία. “Στα ελληνικά βουνά” προσθέτουν τώρα Γερμανοί επιστήμονες.
Ολοένα και περισσότερες έρευνες επισημαίνουν τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού και τη συμβολή του στη μάχη εναντίον της ασθένειαςΑλτσχάιμερ η οποία προκαλεί εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων.
Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί160.000 ασθενείς της νόσου, στη Γερμανία 800.000, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των “θυμάτων” του Αλτσχάιμερ ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια.
Τα μελλοντικά σενάρια μόνο ως εφιαλτικά μπορούν να χαρακτηριστούν με 110 εκατομμύρια ασθενείς έως το 2050.
“Για επτά χρόνια πειραματιστήκαμε με 150 φυτά και βότανα από όλο τον κόσμο, την Κίνα, την Ταϋλάνδη, την Ινδονησία” αναφέρει ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Μαγδεμβούργου και διευθυντής του περιώνυμου Ερευνητικού Κέντρου Νευρολογικών Ασθενειών, Γενς Πάνκε.
“Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο μάθαμε για τις ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού και αποφασίσαμε να το προμηθευτούμε το 2010” λέει ο Γερμανός καθηγητής, “με εντυπωσιακά αποτελέσματα”.
Ειδικότερα, η χορήγηση τσαγιού του βουνού σε ποντίκια για 25 μέρες περιόρισε οιδήματα στον εγκέφαλο κατά 80% περίπου. Ο 38χρονος καθηγητής που “κουράρει” 1500 ασθενείς ετησίως μελέτησε τις ιδιότητες του τσαγιού και την επίδρασή του στους κατοίκους ορεινών περιοχών.
“Η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού του βουνού για έξι μήνες συμβάλλει σε υποχώρηση των συμπτωμάτων στα επίπεδα που ήταν εννέα μήνες πριν και κατόπιν σταθεροποιεί την κατάσταση του ασθενούς” υποστηρίζει ο καθηγητής.
Μάλιστα προτείνει την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρύου ή ζεστού τσαγιού κάθε μέρα.
Στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι η παρασκευή ενός φαρμακευτικού σκευάσματος από ελληνικό τσάι του βουνού και συγκεκριμένα από την ποικιλία sideritis scardica που συναντάται στη Μακεδονία.
Ωστόσο, ο καθηγητής δεν έκρυψε ότι έχουν ξεκινήσει την καλλιέργεια του τσαγιού σε περιοχές τηςΒουλγαρίας που συγγενεύουν κλιματολογικά και εδαφολογικά με τα βουνά της Μακεδονίας. Όπως αποκάλυψε η κατακόρυφη αύξηση των παραγγελιών από τη Γερμανία οδήγησε σε αύξηση της τιμής έως και 600% από τους Έλληνες παραγωγούς με αποτέλεσμα η προμήθειά του να γίνει ασύμφορη.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Παραδοσιακός τραχανάς

Ο χωριάτικος παραδοσιακός τραχανάς είναι στα χωριά μας ένα από τα αγαπημένα φαγητά του χειμώνα. Παρακάτω παραθέτουμε τα σταδία παρασκευής του στο τόπο μας.Τα συστατικά του είναι στην προκειμένη περίπτωση ,10 κιλά σιτάρι σκληρό καλά πλυμένο και  κομμένο σε ψηλή σήτα σφυρόμυλου και 15 κιλά γάλα πρόβειο.
                                             Στο πρώτο στάδιο έχουμε έτοιμο το σιτάρι 
                          Βράζουμε το γάλα σε γανωμένο καζάνι και μόλις αρχίσει ο βρασμός
                         ρίχνουμε το σιτάρι ανακατεύοντας, αυτό λέγεται "πνίξιμο του τραχανά"
                Τον αφήνουμε για λίγο να κρυώσει στο καζάνι και τον βγάζουμε με την κουτάλα
                                         Τον τρίβουμε στο κόσκινο που είναι για τραχανά
             Τέλος τον απλώνουμε για να στεγνώσει για λίγες ημέρες και μετά τον αποθηκεύουμε.

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού
Η συσκευασία των προιόντων μας

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού (Organic Farm - Herbs,George Zavos)

Από το 1999 ξεκινήσαμε και παράγουμε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στον τόπο μας. Είμαστε μια οικογενειακής μορφής επιχείρηση. Όλα τα φυτά μας καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τα προϊόντα που παράγουμε είναι:


Τσάι του βουνού, ρίγανη, λεβάντα, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, χαμομήλι,και αυτοφυή αγριομέντα, δάφνη, βάλσαμο, θυμάρι, δυόσμο, τσουκνίδα και τίλιο


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 834/2007 ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΩ

Γεώργιος Ζαβός (George Zavos)

Ομβριακή, Δομοκού (Omvriaki,Domokoy)

Ν.Φθιώτιδας (N.Fthiotidas)
T.K 35010

Ελλάδα , Greece.

Στέλνουμε τα προϊόντα μας στην πόρτα σας
σε όλη την χώρα ταχυδρομικά με αντικαταβολή.
Από τώρα και σε ιδιώτες με curier
για παραγγελίες, τηλεφωνικά ή με mail

επικοινωνία

2232031453

6974810122

Email zavosg.bio@gmail.com