Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Βαλσαμόχορτο

Βαλσαμοχορτο 100gr 0
Το Βαλσαμοχορτο (hypericum perforatum) έχει πολλές ονομασίες… Βάλσαμο, λειχηνόχορτο, σπαθόχορτο, περίκη, βότανο Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, υπερικό, βότανο που διώχνει τον διάβολο κ.α. Είναι ένα φυτό που φύεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και συναντάται σε λιβάδια, σε δάση, σε φράχτες. Μπορούμε να το βρούμε στην Ελλάδα σε πληθώρα τόσο στη Μακεδονία όσο και στα νησιά του Αιγαίου και Ιονίου. Το ύψος του φτάνει τα 60 εκατοστά, τα φυλλαράκια του βγαίνουν αντικριστά σε αντίστοιχα αντικριστούς βλαστούς που προβάλλουν από έναν κάθετο μεγαλύτερο βλαστό, η εξωτερική δε πλευρά τους έχει πολλές διάφανες στίξεις περιτριγυρισμένες από μαύρα στίγματα. Τα άνθη είναι κίτρινα με πέντε πέταλα και με έντονα προβαλλόμενους στήμονες, που όταν τα συντρίψουμε με τα δάχτυλά μας βγάζουν έναν κόκκινο χυμό. 

Λέγεται ότι πήρε το όνομα «βότανο του Αγίου Ιωάννου πρόδρομου» από τους ιππότες του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ που με τη χρήση του βοτάνου θεράπευαν τις πληγές τους στις μάχες των Σταυροφοριών. Πιστευόταν επίσης πως το βάλσαμο «ξόρκιζε» το κακό πνεύμα (και για αυτό οι τότε παράφρονες υποχρεώνονταν συχνά να πίνουν το έγχυμα του…). Λόγω χρώματος (κίτρινο) συνδεόταν με την «χολερική» διάθεση και το έδιναν σε άτομα τα οποία παρουσίαζαν ίκτερο αλλά και υστερική διάθεση… Τέλος σε παλαιά βοτανολόγια αναφέρεται ως tutsan (Hypericum androsaemum – Υπερικόν το ούλον), από τη γαλλική λέξη toutsain ή πανάκεια που τότε χρησιμοποιούταν για κακώσεις και φλεγμονές. 

Ο χαρακτήρας του βοτάνου αυτού είναι γλυκόπικρος, ψυχρός και ξηραντικός. Τα συστατικά του είναι: γλυκοσίδες, φλαβονοειδή και ρουτίνη (πτητικά έλαια, τανίνες και ρητίνη). Το βαλσαμόχορτο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι θεραπεύει πληγές και εγκαύματα, ανακουφίζει τους πόνους (αναλγητικό) , μαλακώνει τις φλεγμονές (αντιφλεγμονώδες) και δρα αποτελεσματικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν προβλήματα στο νευρικό σύστημα ως κατασταλτικό και τονωτικό για την αποκατάσταση του νευρικού συστήματος, όπως νευραλγία τριδύμου, νεκρώσεις και τραυματισμοί . Επίσης ανακουφίζει τους ρευματικούς πόνους και την ισχιαλγία και θεωρείται στυπτικό. Αξίζει να δείτε τις ιδιότητες του Βαλσαμελαιου Κρητης και το Βαλσαμελαιο της εταιρίας Naturally Thinking. 

Πέρα από την εξωτερική του δράση το βαλσαμόχορτο δρα και εσωτερικά στο νευρικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε ήπιας μορφής κατάθλιψη, διαταραχές ομιλίας, διαταραχές του ύπνου και υστερίας. Οι δραστικές θεραπευτικές ουσίες βρίσκονται σε όλο το φυτό, φύλλα, βλαστούς και άνθη που συλλέγονται την εποχή της ανθοφορίας, το καλοκαίρι. 

Με τα επίγεια τμήματα του φυτού που σας προσφέρουμε μπορούμε να φτιάξουμε έγχυμα, (όπως φτιάχνουμε το τσάι, δεν το βράζουμε, το αφήνουμε σε βρασμένο νερό για πέντε λεπτά) και πίνουμε δυο φλιτζάνια την ημέρα αν έχουμε νευρική ατονία, νευραλγία τριδύμου ή αϋπνίες, βάμμα για να το χρησιμοποιήσουμε για πλύσεις στομάχου, κόλπου κτλ. Επίσης από τα ίδια τμήματα φτιάχνεται ένα τονωτικό με την προσθήκη ελαιόλαδου για την αποκατάσταση των νεύρων, ιδανικό για το άγχος, την ευερεθιστικότητα ,την εμμηνόπαυση και τους πόνους από ισχιαλγία και νευραλγία. 

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Βαλσαμόχορτου, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση. 

Προφυλάξεις: Το βότανο μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα αν ληφθεί εσωτερικά και μετά εκθέσετε το δέρμα στον ήλιο. πηγη.

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού
Η συσκευασία των προιόντων μας

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού (Organic Farm - Herbs,George Zavos)

Από το 1999 ξεκινήσαμε και παράγουμε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στον τόπο μας. Είμαστε μια οικογενειακής μορφής επιχείρηση. Όλα τα φυτά μας καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τα προϊόντα που παράγουμε είναι:


Τσάι του βουνού, ρίγανη, λεβάντα, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, χαμομήλι,και αυτοφυή αγριομέντα, δάφνη, βάλσαμο, θυμάρι, δυόσμο, τσουκνίδα και τίλιο


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 834/2007 ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΩ

Γεώργιος Ζαβός (George Zavos)

Ομβριακή, Δομοκού (Omvriaki,Domokoy)

Ν.Φθιώτιδας (N.Fthiotidas)
T.K 35010

Ελλάδα , Greece.

Στέλνουμε τα προϊόντα μας στην πόρτα σας
σε όλη την χώρα ταχυδρομικά με αντικαταβολή.
Από τώρα και σε ιδιώτες με curier
για παραγγελίες, τηλεφωνικά ή με mail

επικοινωνία

2232031453

6974810122

Email zavosg.bio@gmail.com