Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Νεροκάρδαμο



Το Ναστούρτιο (Nasturtium officinale)είναι περισσότερο γνωστό στη χώρα μας ωςΝεροκάρδαμο. Πρόκειται για ένα υδρόβιο φυτό που ευδοκιμεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα φυτά που κατανάλωσε ποτέ ο άνθρωπος, ενώ για τις θεραπευτικές του ιδιότητες ήταν γνωστό στην Αρχαία Περσία, την Ελλάδα (o Διοσκουρίδης το ονόμαζεΣισύμβριον) και τη Ρώμη. Χρήσιμο είναι τα εναέρια τμήματα του φυτού.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεια το Ναστούρτιο χρησιμοποιείται κυρίως για την αποτοξίνωση του οργανισμού καθώς και για την αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού. Το Ναστούρτιο περιέχει κάποια γλυκοζίδια (glucosinolates) τα οποία προωθούν την παραγωγή ενζύμων στο συκώτι και τα νεφρά. Τα ένζυμα αυτά συμβάλουν σημαντικά στο καθαρισμό του αίματος από τοξίνες, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη προστασία του οργανισμού από ασθένειες.
Η περιεκτικότητα του Νεροκάρδαμου σε βιταμίνες (Α, B1, B2, C και Ε) και σε μεταλλικά στοιχεία (Ιώδιο, Ασβέστιο, Σίδηρο, Φώσφορο και Θείο) ενισχύει ακόμη περισσότερο την άμυνα του οργανισμού. Σύμφωνα με τις μελέτες της Γερμανικής Επιτροπής Ε, το Ναστουρτιο είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση διαταραχών του αναπνευστικού, όπως είναι το κοινό κρυολόγημα και ο βήχας.
Πολλές πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως το Ναστουρτιο προστατεύει τους καπνιστές από ασθένειες των πνευμόνων. Η ουσία gluconasturtiinμεταβολίζεται στον ανθρώπινο οργανισμό σε 2-phenethyl isothiocyanate (γνωστή ως PEITC) και η οποία υπάρχουν ενδείξεις πως προστατεύει από την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο αναπνευστικό σύστημα.

Πως κάνουμε ένα ρόφημα
Για να προετοιμάσετε ένα ρόφημα, προσθέστε 2 κουταλάκια του αποξηραμένου βότανου σε μία κούπα νερό που έχετε βράσει (μέχρι 3 φορές την ημέρα).
Επειδή το Ναστουρτιο έχει διουρητικές ιδιότητες, η χρήση του δεν πρέπει να ξεπερνάει τη προτεινόμενη μέγιστη ημερήσια δόση (6,0γρ.) και δεν θα πρέπει να καταναλώνεται από παιδιά κάτω των 4 ετών.
 πηγη,fytokomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού
Η συσκευασία των προιόντων μας

Βιολογικό Κτήμα Ζαβού (Organic Farm - Herbs,George Zavos)

Από το 1999 ξεκινήσαμε και παράγουμε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στον τόπο μας. Είμαστε μια οικογενειακής μορφής επιχείρηση. Όλα τα φυτά μας καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τα προϊόντα που παράγουμε είναι:


Τσάι του βουνού, ρίγανη, λεβάντα, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, χαμομήλι,και αυτοφυή αγριομέντα, δάφνη, βάλσαμο, θυμάρι, δυόσμο, τσουκνίδα και τίλιο


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 834/2007 ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΩ

Γεώργιος Ζαβός (George Zavos)

Ομβριακή, Δομοκού (Omvriaki,Domokoy)

Ν.Φθιώτιδας (N.Fthiotidas)
T.K 35010

Ελλάδα , Greece.

Στέλνουμε τα προϊόντα μας στην πόρτα σας
σε όλη την χώρα ταχυδρομικά με αντικαταβολή.
Από τώρα και σε ιδιώτες με curier
για παραγγελίες, τηλεφωνικά ή με mail

επικοινωνία

2232031453

6974810122

Email zavosg.bio@gmail.com